Een paar letters op papier zetten kan iedereen. Maar goede brochureteksten schrijven is vakwerk. Ga jij aan de slag? Deze tips helpen je op weg. 

Vijf tips voor brochureteksten schrijven

  1. Denk altijd vanuit je doelgroepHet lijkt een ABC’tje, maar in de praktijk gaat het nog erg vaak mis. Brochureteksten schrijf je niet voor jezelf, maar voor je doelgroep. Vermijd jargon en moeilijke woorden en denk goed na over welke informatie van belang is voor de lezer.
  2. Houd het kortTijdens een eerste ontmoeting vertel je niet je complete levensverhaal. En voor een brochure geldt precies hetzelfde. Vermeld alleen de hoofdpunten en verwijs voor meer informatie naar je website of een telefoonnummer.
  3. Vermijd loze kreten‘We hebben een uitstekende service’, ‘We zijn het beste adres voor’ en ga zo maar door. Brochures staan vaak vol met loze kreten. Niet doen! Je overtuigt de lezer pas echt door voorbeelden te noemen. Conclusies trekken kan hij/zij zelf wel.
  4. Roep op tot actieSluit je verhaal af met een ‘call tot action’. Roep de lezer bijvoorbeeld op om een afspraak te maken, een formulier in te vullen of een order te plaatsen.
  5. Schakel een goede vormgever inTeksten komen pas optimaal tot hun recht als tekst en beeld in balans zijn. Maak daarom vooraf afspraken met een goede vormgever. Dan is de brochure niet alleen inhoudelijk ijzersterk, maar ziet hij er ook gelikt uit.

 Heb je compleet nieuwe brochureteksten nodig? Of vragen jouw bestaande brochureteksten om een kritische blik?Je kunt op mij rekenen.


Title of the document